Feeds:
Kiriman
Komentar

The International Centre for Education in Islamic Finance (INCEIF) is offering scholarships to outstanding candidates to pursue the Chartered Islamic Finance Professional (CIFP) Full-time Programme commencing January 2010 in Kuala Lumpur.

INCEIF aims to develop graduates with a global outlook who are well-versed in finance and Shariah principles. The CIFP programme is structured to combine academic rigour with industry insights through interactions with practitioners.

Scholarship applicants for the CIFP programme should be fluent in English and have an honours degree with a minimum CGPA of 3.30 or equivalent professional qualification in any discipline. Graduates from the Sciences, Engineering, Islamic Studies, Mathematics, Law and IT disciplines are encouraged to apply. Applications are to be submitted online via: http://www.inceif.org/apply_cifp/

Limited scholarships covering tuition fees, living allowance and airfare between Kuala Lumpur and home country for international students are also available. Selections will be based upon academic excellence, working experience and potential contribution to the Islamic financial services industry.

Please visit http://www.inceif.org for details on the scholarship application. The deadline for the scholarship application is 7 September 2009.

A preview of the programme and scholarship will be held this Saturday, 15 Aug 2009 at 10 am at The Auditorium, Level 1, INCEIF, Annexe Block, Menara Tun Razak, Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur (RSVP Sharifah@inceif.org ).

For further details you can also contact: +603-2781 4000 / 4034 / 4035 / 4052 Fax: +603-2692 4094 or e-mail: info@inceif.org

jobsmalaysia

nak cari kerja atau nak iklankan kekosongan kerja di syarikat anda?

daftarlah di jobsmalaysia

http://www.jobsmalaysia.gov.my

JobsMalaysia pun dah ada kat facebook. boleh lah jadi peminat.

jawatan bg agensi swasta dan kerajaan boleh dipohon di sini.

tp kalau anda ingin memohon jawatan SPA, berdasarkan pengalaman, baik isi di laman web SPA je. jgn isi di jobsmalaysia. takut nnt konflik.. yg mana satu latest.. anda pun konpius.

HLP 2010

hlp2

Permohonan Hadiah Latihan Persekutuan

Permohonan dibuka sehingga 06 Mac 2009 dan 20 Mac 2009 untuk Pegawai Bukan Gunasama. Boleh apply online di http://esilav2.jpa.gov.my/

Selamat Mencuba & Semoga Berjaya!!!

 

HLP 2010

HLP 2010

 p/s : untuk cikgu-cikgu yang nak sambung Master, kena la rajin-rajin jenguk laman web Kementerian Pelajaran –> http://www.moe.gov.my

 

 

mobile phone manufacturer

I receive an email from my friend regarding our hphone manufacturer.
Tak tahu la sejauh mana benarnya.. cuma saya share kan di sini utk tatapan semua

Very informative mail for you, please don’t forget to forward.

Would you like to know if your mobile is original or not ?????

Press the following on your mobile *#06# and the-international mobile equipment identity number appears. Then check the 7th and 8th numbers:

1

2

3

4

5

6

7 th

8 th

9

10

11

12

13

14

15

Phone serial no.

x

x

x

x

x

x

?

?

x

x

x

x

x

x

x

IF the Seventh & Eighth digits are 02 or 20 this means your cell phone was assembled in China which is low quality

IF the Seventh & Eighth digits are 08 or 80 this means your cell phone was manufactured in Germany which is fair quality

IF the Seventh & Eighth digits are 01 or 10 this means your cell phone was manufactured in Finland which is very Good

IF the Seventh & Eighth digits are 00 this means your cell phone was manufactured in original factory which is the best Mobile Quality

IF the Seventh & Eighth digits are 13 this means your cell phone was assembled in Azerbaijan which is very Bad quality and also dangerous for your health

Good news,

semua kakitangan awam akan menerima gaji bulan september dan bayaran bonus pertama 2008 pada 23 hb september 2008, bukan lagi 25 september 2008.

alhamdulillah.. ader la masa kiter semua nak membuat persiapan raya sebelum pulang ke kampung.

PELUANG pembangun mudah alih bergelar jutawan melalui bisnes penyediaan aplikasi mampu diraih jika mereka menonjolkan bakat dalam pertandingan inovatif anjuran Celcom (Malaysia) Bhd dengan kerjasama Microsoft (Malaysia) Sdn Bhd dan Cradle Fund Sdn Bhd.

Ketua Eksekutif Celcom, Datuk Seri Shazalli Ramly, berkata pertandingan Liga Cabaran Pembangun Luar Biasa 2008 dilancarkan bagi mengiktiraf pembangun mudah alih, seterusnya memberi mereka peluang perniagaan berpotensi besar.

“Kita dapat lihat pelbagai aplikasi mampu dimanfaatkan dalam setiap hubungan bermula dari pagi hingga malam dan di sinilah potensi pendapatan melebihi RM50 juta setahun mampu difikirkan pembangun,” katanya.

Menurut Shazally, sebanyak 24 pemenang yang akan dipilih sepanjang pertandingan itu, berpeluang memperoleh perkongsian kontrak pendapatan dengan syarikat telekomunikasi itu bagi mengkomersialkan aplikasi dan perkhidmatan dibangunkan.

“Pemenang yang dipilih sepanjang tempoh pertandingan berpeluang memperoleh pakej menarik perkongsian kontrak pada nisbah 40:60 hingga maksimum 80:20,” katanya.

Pertandingan itu menyediakan ruang kepada pembangun mudah alih mengembangkan penyelesaian mudah alih yang bakal dibangunkan mereka ke pasaran lebih luas.

Hadir sama dalam pelancaran itu termasuk Pengarah Urusan Microsoft Malaysia, Yasmin Mahmood dan Ketua Eksekutif Cradle Fund, Nazrin Hassan.

Dalam pada itu, Nazrin memaklumkan Cradle Fund membantu pemenang dengan menyalurkan dana maksimum RM150,000 untuk setiap pemenang bagi memperluaskan konsep prototaip yang dibangunkan.

Kini terdapat lebih 50,000 pembangun di Malaysia yang berpeluang memasuki pertandingan ini dengan mendaftar sebelum 15 September 2008 di laman web www.celcom.com.my.

HLP 2009

untuk pengetahuan kawan2 semua, sesapa yang ada apply HLP Tahun 2009, dah boleh start check result hari ni 11 September 2008. kepada yang berjaya, Tahniah! Yang gagal, jangan putus asa. Usaha lagi. chaiyok!!!

http://esilav2.jpa.gov.my/

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.