Feeds:
Kiriman
Komen-komen

Archive for the ‘mesyuarat penyelaras ICT KPM’ Category

kengkawan,

mesy penyelaras ICT utk bln nov ari tu cancell kan..

so jgn lupa attend mesy ni pada ptg ni lak, kul 2.30 ptg kat tempat biasa.. blk mesy al-ghazali, aras 4, e11.

jumpa di sana!!

Advertisements

Read Full Post »

kengkawan sumer,

next reunion meeting kiter adalah spt berikut:

Tarikh : 28 November 2007 (Rabu)

Masa : 2.30 petang

Tempat : Bilik Mesyuarat Ibnu Sina ,

Bahagian Teknologi Maklumat & Komunikasi (BTMK),

Aras 3, Blok E11, Parcel E

 

las meeting aku tak dpt hadir sebab nak final exam, wakil pun xdpt hadir sebab ader meeting lain. this time, insya alla aku akan hadir.

Read Full Post »

Ini aku dapat setelah meng’gali’ fail2 lama admin masa mula2 dilantik jadi penyelaras ICT BPP tahun lepas. Buat je la mana yang mampu. Kalau tak silap masa SAPURA dapat kontrak penyenggaraan di Pusat Bandar Damansara, BTMK edar ini pada penyelaras ICT

1. Membantu mengenalpasti nod-nod rangkaian yang tidak berfungsi
2. Membantu memastikan pengguna-pengguna bahagian dapat menggunakan sistem-sistem aplikasi espkb, eperolehan, sispen dan sistem aplikasi yang dibangunkan oleh btmk dengan lancar tanpa gangguan rangkaian/virus.
3. Memastikan penggunaan email dan internet berjalan lancar
4. Melaporkan kepada BTMK masalah-masalah rangkaian yang dihadapi menerusi Helpdesk BTMK atau menggunakan Borang Pelaporan Masalah
5. Membantu dalam penyebaran notis makluman sekiranya berlaku masalah rangkaian
6. Membantu di dalam pengawalan dan pembasmian virus komputer
7. Memantau penyelenggaraan dan penggunaan peralatan dan perisian komputer

Dalam pada tu terjumpa juga bidang tugas JMPJ (Jawatankuasa Maklumat Pengkomputeran Jabatan) yang dibincangkan dalam Mesyuarat Penyelaras ICT JPN (boleh dijadikan bidang tugas JPICT di bhgn/jbtn).

1. Bertanggungjawab kepada JMPK dalam semua perkara yang berkaitan dengan pelaksanaan komputer di peringkat negeri
2. Merancang, menentukan keutamaan dan menyelaras semua keperluan dan pelaksanaan program/projek pengkomputeran di peringkat negeri tertakluk kepada program/projek pengkomputeran KPM
3. Merancang, menyelaras dan memantau keperluan dan agihan peruntukan kewangan, bagi semua program/projek pengkomputeran di peringkat negeri tertakluk kepada program/projek pengkomputeran KPM
4. Merancang, menyelaras dan memantau keperluan penyenggaraan komputer
5. Memantau keperluan peralatan dan perisian untuk semua program/projek pengkomputeran
6. Menyelaras keperluan sumber manusia dan latihan bagi program/projek pengkomputeran di peringkat negeri
7. Menyelaras dan memperakukan semua permohonan dan kertas cadangan yang akan dikemukakan ke JPMK
8. Memantau dan mengemaskini sistem maklumat status pelaksanaan projek pengkomputeran di peringkat negeri
9. Mempertimbang dan memperakukan cadangan mengatasi masalah dan isu dalam program/projek pengkomputeran
10. Menyelaras keperluan lain berkaitan pelaksanaan program/projek pengkomputeran seperti perabot, alat pendingin hawa dan sebagainya
11. Menyelaras dan memperakukan semua permohonan dan kertas cadangan pelupusan peralatan ICT yang akan dikemukakan ke Jawatankuasa Teknikal Pelupusan Kementerian yang diurusetiakan oleh BTMK
12. Bekerjasama dengan urusetia JMPK dalam melaksanakan semua aktiviti pengkomputeran di JPN, PPB, PPD dan sekolah
13. Mengadakan mesyuarat sekurang-kurangnya sebanyak enam (6) kali setahun

Read Full Post »

Ha ni pun baru dpt pagi tadi.

Tarikh : 22 Oktober

Masa : 9 pagi

Tempat : Bilik Al-Ghazali, BTMK

Tak pernah hadir ni sbb sebelum ni kak dewi ICTSO. Ni extract dari list penyelaras ICT kot. Heheh

Read Full Post »

Sebagaimana emel yang saya terima, Mesyuarat Penyelaras ICT Bhg/Jab Bil 9/2007 bagi bulan Okt 2007 akan diadakan pada;

Tarikh: 24 okt 2007 (rabu)

Masa: 2.30 ptg

Tempat : Bilik Mesyuarat Al-Ghazali,
Aras 4, Blok E11

Ok kawan-kawan.. jom pegi meeting reunion.. hehehe…

(eh, tapi saya mcm takleh pegi je.. sbb time tu terpaksa cuti.. ader exam..)

Read Full Post »