Feeds:
Kiriman
Komen-komen

Archive for the ‘open source’ Category

Ni nak kongsi mengenai OpenOffice (OO). Mungkin kita boleh mula install OO dalam platform Windows di komputer kita dan rakan-rakan yang lain. Nak gunanya pun tak lah susah sangat. Interfacenya hampir sebijik macam MSOfice.

So kalau beli notebook tu rajin-rajinlah guna OO ni. Jadi tak yahlah nak risaukan sangat pasal BSA sebab pasang software Loyat. Kalau tak silap dendanya RM20,000 (kurang sikit boleh dapat beli SAGA baru!!!).

Semalam ada meeting tentang OO ni di BTMK. Cuba hubungi Faisal Abdillah (desk officernyer) untuk keterangan lanjut. Kita kena peka kerana perancangan kena bermula dari sekarang.

Mungkin

Advertisements

Read Full Post »