Feeds:
Kiriman
Komen-komen

Archive for Januari 2008

Ada dua (2) berita yang saya ingin maklumkan di sini

SATU : PENGEMASKINIAN MAKLUMAT LATIHAN PTM DI JABATAN/BAHAGIAN

Adalah dimaklumkan bahawa pihak kami sedang meneliti kursus-kursus bagi PTM (Pegawai Teknologi Maklumat) di jabatan/bahagian di KPM termasuk PTM di IPG dan Kolej Matrikulasi, justeru mohon kepada pihak tuan bagi melengkapkan maklumat seperti di bawah. Semua maklumat ini akan digunakan dalam permohonan latihan PTM di jabatan/bahagian/IPG dan Kolej Matrikulasi kepada pihak Bahagian Sumber Manusia. Sila gunakan lampiran jika perlu.

SENARAI PTM DI BAHAGIAN/JABATAN

Bahagian / jabatan : _____________________________________________________

BIL

NAMA

JAWATAN

1.

AMINAH

F41

SENARAI KURSUS DIPERLUKAN BAGI TAHUN 2008

BIL

KURSUS

PENGANJUR

KOS

Sila beri maklum balas kepada SITI ZAILEHA A SALAM (UPPDKS,BTMK) menggunakan emel zaileha@btmk.moe.gov.my atau telefon 8884 3754 sebelum atau pada 31 Januari 2008 (Khamis). Sila abaikan emel ini jika tidak terdapat PTM di bahagian tuan/puan atau tuan/puan bertugas di BTMK.

 

DUA :HARI KELUARGA PERJASA

PERJASA akan mengadakan Hari Keluarga seperti di bawah :

Tarikh : 23 Februari 2008 (Sabtu)

Masa : 8.00 pagi – 1.00 petang

Tempat : Pusat Rekerasi Air Putrajaya

Bayaran : Percuma !!! Percuma !!!

Borang dan poster akan saya emel kemudian dan semaklah laman web PERJASA dari semasa ke semasa. Sesiapa yang ingin menjadi ahli PERJASA, boleh hubungi saya.

Bagi tau berita gembira ini kepada semua PTM seantero KPM termasuk di Kolej Matrikulasi dan Institut Perguruan. Mari kita bina network PTM melalui aktiviti sebegini.

Advertisements

Read Full Post »

kawan2,

bg sesaper yg pakai pc lama macam saya ni, korg akan hadapi masalah utk buka fail word 2007 kan. ini sebab fail tu .docx bukan .doc spt biasa. kiranya mmg takleh bukak la fail .docx tu kat office version lama kiter.

so, kalau nak bukak, kawan2 sumer kena download converter dulu dr website microsoft ni. lepas download, korang setup kat pc korang. then, baru la boleh buka fail .docx tu.. kalau takleh gak, restart pc korg dulu ye..

Read Full Post »

semalam saya menerima emal dari pusat teknologi pengurusan INTAN (IMATEC). Ia menjemput pegawai dan kakitangan semua kementerian/ Jabatan / agensi kerajaan untuk menghadiri Seminar technology update yg bertajuk Optical Document Security (ODS) – Preventive and Prevention of Fraud and Forgery. Butiran seminar adalah seperti berikut:

Tarikh : 24 jan 2008 (khamis)

Masa    : 8.00 pg – 1.00 ptg

Tempat :  Dewan Banquet 3, IMATEC, Intan Bukit Kiara

Kalau kawan2 sumer berminat, kena isi borang pengesahan kehadiran yg ader dlm brochure  yg saya attach ni dan hantar ke imatec selewat2nya 17 jan 2008.

brochure seminar ODS

Read Full Post »