Feeds:
Kiriman
Komen-komen

Archive for November 2007

kpd jptek, japim, jpjs, bpp, lpm, ppk, bpg, bs, btmk, jns, bsm, eprd dan iab

mesy spt di atas akan diadakan pada 4 – 7 dis 2007 kat hotel the legacy, melaka.  penganjur meeting adalah BTP.

tujuan mes adalah utk merancang pelan tindakan dan hala tuju pembestarian sekolah.

so, kengkawan.. jom pi meeting..

(hm.. aku dilema gak.. sbb 7 dis meeting sistem pergerakan fail ni..)

Read Full Post »

last 2 week, unit kami ader hantar satu memo ke btmk. memo mohon menggunakan sistem pergerakan fail yg btmk dah develop lama dulu. actually, masa bln puasa dulu aku ader tgk aplikasi tu.. very simple, develop dgn developer jer.. kalau tak salah ingatan aku, kak zana dr uapt ckp, sistem tu didevelop thn 2000 atau 2002.. dah lama dah..

so, oleh kerana bos baru aku request guna sistem tu, aku pun apply la dgn btmk. hasilnya, jum ari tu, norli adiba ckp, sistem tu dah taderk org maintain dah.. tp diorg ader develop yg lain. dier cakap, ader bhg lain yg request nak guna gak.. so, btmk nak buat beberapa penambahbaikan pd sistem tu..

so, nak tau gak, saper kengakwan yg ader apply sistem tu ek? aku rasa, better kiter sumer satu moe seragamkan guna sistem yg sama utk pergerakan fail ni kan.. senang nak maintain.. senang gak pengurusan kiter..

norli ckp, meeting akan dibuat pd 7 disember 2007. dier akan panggil sumer jab/bhg yg request sistem ni. so, kengkawan.. kalau korg lum apply lagi, apa kater pakat ramai2 apply..sempat lg join meeting tu.. 🙂

Read Full Post »

kengkawan sumer,

next reunion meeting kiter adalah spt berikut:

Tarikh : 28 November 2007 (Rabu)

Masa : 2.30 petang

Tempat : Bilik Mesyuarat Ibnu Sina ,

Bahagian Teknologi Maklumat & Komunikasi (BTMK),

Aras 3, Blok E11, Parcel E

 

las meeting aku tak dpt hadir sebab nak final exam, wakil pun xdpt hadir sebab ader meeting lain. this time, insya alla aku akan hadir.

Read Full Post »

Just to remind kengkawan sumer.. meeting seperti di tajuk di atas akan diadakan pada ptg ni, 19 nov 2007, kul 2.30 ptg di Bilik Mesy Mawar, aras 6, blok E8.

kalau kengkawan lum hantar lagi inisiatif ICT tu, puan Yati kater, bawak ptg ni untuk dihantar.. tp kalau dah hantar, tak perla.. just bawak utk rujukan sendiri je la..

Read Full Post »

hari nie berakhir dah exam PTK bagi PTK F41 TK1.

susah jugak yang khususnya nie: Antara soalan yang keluar adalah berkaitan dengan:

  • pangkalan data (DB)
  • DBMS
  • Logical versus physical database
  • DHCP dan IP
  • Pengertian Website, kebaikan internet
  • OSI layer – Terangkan mengenai Transport secara details
  • SDLC
  • Keselamatan ICT

banyak jugak soalan spot tak keluar…hmmmm…nampak macam kene repeat balik je nie…

Read Full Post »

Ingat nak sharekan kat sini pekeliling Tatacara Pengurusan Aset Alih Kerajaan (TPA) yang saya dapat dari website Kementerian Kewangan. Tapi tak boleh la, besar sangat saiz fail tu. So saya kasi link dia je la ye. Untuk rujukan tatacara pelupusan, sila rujuk mukasurat m/s 36 – 80.


http://www.treasury.gov.my/index.php?ch=34&pg=119&ac=1704&keyword=bil

Read Full Post »

Dilindungi: Takwim 2008 UTMK, JPJS

Kandungan ini dilindungi kata laluan. Untuk melihatnya sila masukkan kata laluan di bawah.

Read Full Post »

Older Posts »