Feeds:
Kiriman
Komen-komen

Archive for the ‘sistem pengurusan KPM’ Category

lately saya mula menggunakan blog ni utk menyimpan dokumen utk saya edarkan kepada stakeholder JPJS… so that, diorg leh download dari blog ni jer.. tak salah kan.

ok, di bawah ni ada dua buah manual, satu manual untuk eKejohanan manakala satu lagi manual untuk aplikasi ePS yang telah disediakan oleh Bhg Teknologi Maklumat dan Komunikasi KPM. diharap manual ni dapat membantu pengguna-pengguna sistem ni.

manual pengguna eKejohanan

manual ePS

Advertisements

Read Full Post »

Hari ini saya baru jer siap menyampaikan satu taklimat berkenaan pembangunan dan implementasi sistem ePS iaitu ePengurusan Sukan, Jabatan Pendidikan Jasmani dan Sukan semasa Mesy PTPS MSSM dan Ketua2 Unit Sukan, JPN.

Saya juga menyampaikan perancangan Jabatan untuk menubuhkan Jawatankuasa Maklumat dan Statistik Permainan khusus untuk perlaksanaan eKejohanan di Kejohanan sukan yang terlibat di dalam projek ePS.

Di sini disertakan slide persembahan tersebut untuk rujukan pihak berkenaan.

Persembahan ePS dan proposal JK Maklumat dan Statistik

Borang pencalonan JK Maklumat dan Statistik

PTPS MSSM yang belum mengisi dan menghantar borang pencalonan boleh la download borang di atas dan emelkan kpd saya borang yg telah lengkap diisi secepat mungkin. Alamat emel saya adalah seperti yang telah saya beri semasa sesi taklimat.

Read Full Post »

last 2 week, unit kami ader hantar satu memo ke btmk. memo mohon menggunakan sistem pergerakan fail yg btmk dah develop lama dulu. actually, masa bln puasa dulu aku ader tgk aplikasi tu.. very simple, develop dgn developer jer.. kalau tak salah ingatan aku, kak zana dr uapt ckp, sistem tu didevelop thn 2000 atau 2002.. dah lama dah..

so, oleh kerana bos baru aku request guna sistem tu, aku pun apply la dgn btmk. hasilnya, jum ari tu, norli adiba ckp, sistem tu dah taderk org maintain dah.. tp diorg ader develop yg lain. dier cakap, ader bhg lain yg request nak guna gak.. so, btmk nak buat beberapa penambahbaikan pd sistem tu..

so, nak tau gak, saper kengakwan yg ader apply sistem tu ek? aku rasa, better kiter sumer satu moe seragamkan guna sistem yg sama utk pergerakan fail ni kan.. senang nak maintain.. senang gak pengurusan kiter..

norli ckp, meeting akan dibuat pd 7 disember 2007. dier akan panggil sumer jab/bhg yg request sistem ni. so, kengkawan.. kalau korg lum apply lagi, apa kater pakat ramai2 apply..sempat lg join meeting tu.. 🙂

Read Full Post »