Feeds:
Kiriman
Komen-komen

Posts Tagged ‘JPA’

HLP 2009

untuk pengetahuan kawan2 semua, sesapa yang ada apply HLP Tahun 2009, dah boleh start check result hari ni 11 September 2008. kepada yang berjaya, Tahniah! Yang gagal, jangan putus asa. Usaha lagi. chaiyok!!!

http://esilav2.jpa.gov.my/

Advertisements

Read Full Post »

HADIAH LATIHAN PERSEKUTUAN (HLP) SESI 2009

kepada sesiapa yang teringin nak apply Masters or PhD untuk Tahun 2009, boleh lah tengok laman web JPA. Iklan dah keluar….

http://esilav2.jpa.gov.my/

 

Read Full Post »

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Permohonan kursus di bawah Training Roadmap 2008 bagi pegawai-pegawai gunasama persekutuan telah boleh dicapai melalui portal JPA di bawah tajuk TRM GUNASAMA.
2. Sehubungan ini tuan-puan boleh melawat capaian berkenaan bagi membantu perancangan kursus yang diperlukan untuk tahun 2008. Kerjasama tuan juga dipohon untuk menghebahkan perkara ini kepada rakan-rakan diluar JPA. TQ
“The drive is to get better. You can get better no matter what” Tiger Wood
Abdul Rahim Ishak
KPP(K)PG3

Read Full Post »

KUALA LUMPUR: Civil servants can expect some good news next month when the Efficiency Level Assessment (PTK) for civil servants will be revamped.

Cuepacs president Omar Osman said the PTK would no longer be based on exams.

For civil servants from grades 1 to 16, there will be no exams; while for grades 17 to 43, their performance will be assessed from courses and seminars that they attend instead of exams.

Omar told reporters that he had received the briefing from the Public Services Department recently and the circular on it would be issued in January.

He was speaking after the Prime Minister opened Cuepacs’ 24th triennial convention here yesterday.

Omar said he was happy that almost 80% of what Cuepacs had asked for was being considered.

At the opening, he asked the Prime Minister for a 50th Merdeka gift for civil servants in the form of RM2,000 honorarium for each of the 1.2 million civil servants.

He said the civil servants were happy with their recent pay increases and accepted the Government’s decision not to pay bonuses this year.

However, Omar said that an honorarium would help civil servants to cope with rising prices, especially when the school terms begin.

“We are requesting it but we are not demanding,” he said.

Omar added that the honorarium would cost the Government RM2bil compared to giving out a bonus which would cost RM4bil.

Omar also said the retirement age for civil servants should be extended to between 58 and 60 as the present retirement age of 56 was too early.

He said civil servants were marrying later these days and their children were still in school when they retired.

** The Star 11/12/2007

Read Full Post »

Portal eSila JPA

Aku n zai ada mohon tapi jawapannya begini.

KEPUTUSAN PERMOHONAN HADIAH LATIHAN PERSEKUTUAN SESI 2008/2009
JABATAN PERKHIDMATAN AWAM

Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) telah menimbangkan dengan saksama permohonan tuan/puan untuk mendapatkan Hadiah Latihan Persekutuan bagi sesi 2008/2009. Walaubagaimanapun, maaf permohonan tuan/puan tidak berjaya.

Jabatan ini menghargai usaha tuan/puan dalam mendapatkan penajaan ini. Untuk makluman, tuan/puan masih berpeluang memohon Hadiah Latihan Persekutuan bagi sesi yang akan datang jika memenuhi syarat-syarat permohonan.

Jika tuan/puan berhasrat untuk mengemukakan rayuan, sila kemukakan surat rayuan melalui Ketua Jabatan/Perkhidmatan ke Bahagian Latihan, JPA tidak lewat daripada 30 November 2007. Rayuan akan dipertimbangkan berdasarkan kekosongan sekiranya terdapat calon yang menolak tawaran.

Sekian, terima kasih.

NOTA: Ini adalah janaan komputer, tandatangan tidak diperlukan.

Sedap je bunyinya :p tapi takpe.. saja cari pengalaman untuk masa depan. Penerima permohonan aku pun kata,
“Isk, awal lagi ni..”
sebab asal layak je aku terus apply! Keh2.
Tahun depan kita minta oversea pulak lah. Jom!

(zai kata zuki dpt g australia, bestnyee!)

Read Full Post »

Salam semua. Memandangakan HRMIS sedang giat diaplikasikan di seluruh KPM, bersama ini saya kongsikan Manual Pengguna HRMIS yang disediakan oleh BTMK (Group Hj Murat) untuk rujukan semua. Harap dapat membantu…

manual_hrmis.pdf

Read Full Post »